FRI FRAKT 1-3 dagar - Klarna Payments

Intervju med Tilda Eriksson

November 11, 2017

Jag träffar Tilda över en kopp cappuccino på Magasinet med Sjøblads butik tätt intill och i högtalarna spelas det lugn musik i takt med regnet som smattrar mot de stora fönsterrutorna. Jag har känt det här modegeniet, som jag faktiskt vill kalla henne, sen vi var små och hon har sedan dess varit min stora inspiration när det kommer till just mode. Utan ansträngning får hon till det där en annan kämpar för att lyckas med och hon har skapat egna plagg sen syslöjden i grundskolan. En riktig målinriktad inspirationskälla som vet vad hon går för - låt mig presentera Tilda Eriksson.

Namn: Tilda Eriksson

Ålder: 18 år

Gör: Studerar 

Berätta - vem är Tilda Eriksson?

Hon är en person som är ständigt energisk, engagerad och nyfiken. Mitt allra största intresse är mode och design som präglar stora delar av min livsstil.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?

I vardagen är det plugg som just nu tar upp mest tid - både i och utanför skolan. Eftersom att jag är en tjej som älskar att hitta på saker är mitt schema fullspäckat och jag är alltid påväg någonstans. En vanlig dag i mitt liv ser alltså helt annorlunda från dag till dag.

Kläder är för dig ett sätt att uttrycka dig på - berätta mer om ditt intresse för mode.

Jag tror att mitt modeintresse började på syslöjden någon gång under grundskolan där jag upptäckte magin med att kombinera olika tyg och former. Redan där började jag skapa egna plagg och idag är kläder något som jag  uttrycker mig och min personlighet genom. Vad jag bär på min kropp präglar min insida utåt.

Vad är dina måsten i garderoben?

Jag tror många svarar basplagg här, men om jag ska vara ärlig äger jag inga alls - min garderob är en enda stor blandning av färger och former. Men mina måsten är byxor som funkar lika bra att ha i skolan med sneakers som till fest med klackar. Sen är det här med set något jag älskar och inte kan leva utan.

Din specialité är att få till den extra touchen på allt du bär. Hur tänker du kring det när du klär på dig på morgonen?

Det som är A och O för mig är att planera mina outfits dagen innan - det här med hetsval på morgonen går aldrig hem. För mig är det viktigt att mina kläder ska vara bekväma både fysiskt och psykiskt och det jag brukar göra är att jobba med olika tyger och blanda färger med mönster, där går det att både gå bananas eller hålla det lågt - beroende på humör och väder. Ett tips är att kika in Emili Sindlev, en dansk stilikon med massor av inspirerande bilder på Instagram som är grym på just det där.

Emili SindlevVilket är ditt favoritvarumärke hos Sjøblad?

Just nu är det Ganni som har precis allt det där jag gillar. De designar och producerar kläder som alltid är unika och egna i sig själva, men som ändå är kompatibla med varandra. Ganni vågar använda olika tyger och mönster på ett och samma plagg, så att investera i deras kläder är definitivt en nyckel till att få till det extra.

 

Kommer ditt intresse för mode driva dig till en karriär i samma spår?

Ja det är ju min stora dröm som jag alltid jobbar och strävar efter. 

Är det något speciellt som man borde satsa på nu till vintersäsongen?

Mitt tips är att investera i ett par sköna klackar som funkar både till vardags och till fest. Just nu är det bred klack och spetsig tå som gäller och det kommer piffa till vilken outfit som helst i det kalla vädret. Sen tycker jag att man ska våga blanda in färg och lager på lager i sina outfits. Färg för att våga missmatcha det gråa vädret och lager på lager för att det både är snyggt och praktiskt.

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Sjøblad Magasin

Adam från NN07

May 26, 2018

Det som är budskapet med vårkollektionen är ju ”The essence of time”. Tanken är att visa hur italienarna är så jäkla bra på att ta vara på tiden jämfört med oss svenskar då till exempel. En hyllning till att man ska stanna upp och njuta av de små grejerna i livet. Att njuta av en snabb espresso till exempel.

View full article →

Diemme - ett italienskt hantverk

May 17, 2018

Calzaturificio Diemme grundades 1992 av bröderna Dennis och Maico Signor i Montebelluna, en liten stad vid foten av Alperna i nordöstra Italien. En stad som sedan 1800-talet har varit känd för sin research och produktion av mer funktionella skor.

 

View full article →

Framtidsplaner och drömmar

May 11, 2018

Parallell är ett UF-företag med stora drömmar. Vi träffade dem för att höra om hur drömmar ska bli verklighet.

 

View full article →